تور ماسال تور ماسال .

تور ماسال

عمارت عالي قاپو اصفهان

 

عالى قاپو بزرگ‌ترين كاخى است كه ممكن است در يك پايتخت وجود داشته باشد.‌ اين كاخ در زمان صفويه از بهترين كاخ‌هاي دنيا به شمار مي‌رفته و‌ عمارت عالي قاپو در كدام شهر است داراي همه مزايا و محاسن بوده و آنچه لازمه يك كاخ سلطنتى بوده در آن وجود داشته است.كاخ عالي قاپو،  عمارت عالي قاپو اصفهان عمارتي است ‌برافراشته در غرب ميدان نقش جهان و روبه‌روي مسجد شيخ لطف‌الله‌ و به عنوان يكي از مهم‌ترين شاهكارها‌ي معماري اوائل قرن يازدهم هجري از شهرتي عالم‌گير برخوردار است‌. تاريخ ساخت بناي تاريخي عالي قاپو به 1054 هـ.ق باز‌مي‌گردد و باني آن شاه عباس اول است. عجايب عمارت عالي قاپو در غرب ميدان امام و روبروي مسجد شيخ لطف الله عمارتي سر بر افراشته كه به عنوان يكي از مهمترين شاهكارهاي معماري اوائل قرن يازدهم هجري از شهرتي عالمگير برخوردار است. با بررسيهاي انجام شده چنين استنباط مي گردد كه كاخ عالي قاپو دروازه مركزي و مدخل كليه قصرهائي پلان كاخ عالي قاپو اصفهان است كه در دوران صفويه در محدوده ميدان امام احداث شده اند. كاخ عالي قاپو كه نمونه منحصر به فردي از معماري كاخهاي عهد صفوي است، در اوايل قرن يازدهم هجري ( بين سالهاي ۹۷۱ تا ۹۷۷ خورشيدي ) پس از انتقال پايتخت از قزوين به اصفهان به فرمان شاه‏ عباس مينياتور داخل كاخ عالي قاپو اول در اصفهان ساخته شد و شاه صفوي سفرا و شخصيت هاي عالي‏قدر را در عالي قاپو به حضور مي‏پذيرفته است.


برچسب: عمارت عالي قاپو اصفهان، عالي قاپو اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۱۰:۲۰ توسط:تور ماسال موضوع:

كاخ چهلستون اصفهان

 

تاريخچه ساخت باغ در ايران قدمت بسيار دارد و باغ ها از محبوب ترين سازه ها در معماري و فرهنگ ايراني هستند. اين آثار هنري و طبيعي با اهداف مختلفي كاخ چهلستون اصفهان ساخته شده و شكل اعلاي هنرمندي و معماري ايراني را به نمايش مي گذارند. در اين ميان باغ چهلستون اصفهان، جلوه پر طراوتي به سازه هاي تاريخي اين شهر كويري داده و سرسبزي را مهمان نصف جهان كرده است. اين باغ 67 هزار متر مربعي، در ميان چندين ديوار قرار گرفته و چندين گونه گياهي مختلف، يك رود روان و حوضي پر از آب را در خود جاي داده است. باغ چهلستون نمونه اي عالي از باغ هاي سلطنتي باقي مانده از دوران صفوي‌ست. سنگ بناي ساخت آن در زمان شاه عباس اول گذاشته شده و در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده است. گفته مي شود معمار و طراح اصلي باغ و كاخ چهلستون، شيخ بهايي (1) دانشمند پرآوازه است. ام اصفهان يادآور تاريخ و فرهنگ است، شهري با جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي بسيار كه از پربازديدترين شهرهاي ايران است و حتي گردشگران خارجي و بين المللي زيادي هم دارد. همين كه قدم به شهر اصفهان مي گذاريد تحت تاثير فضاي تاريخي شهر قرار مي گيريد. اما چرا با وجود داشتن بيست ستون، همه از اين كاخ با نام چهلستون ياد مي كنند و آن را به اين اسم مي شناسند؟ به احتمال زياد شما هم جواب را حدس زده ايد كه كاخ چهلستون به دليل انعكاس بيست ستون ايوان اصلي در استخر بزرگ عمارت، و جمع اين دو عدد با يكديگر به اين نام خوانده مي شود. البته دليل ديگري كه براي اين موضوع آمده است، نقش عدد 40 در ادب فارسي است كه نشان از زياد بودن و كثرت دارد، مانند چلچراغ يا يك كلاغ چهل كلاغ و نظاير آن.


برچسب: كاخ چهلستون اصفهان، كاخ چهلستون،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۹:۵۱ توسط:تور ماسال موضوع:

كاخ هشت بهشت

 

باغ هشت‌بهشت كه در بافت شهري اصفهان قرارگرفته در غرب خيابان چهارباغ پايين، شرق به خيابان متأخري و جنوب به بازارچه بلند (بازار هنر) واقع‌شده است.اصفهان، ديدني كم ندارد و مي توان روزها و هفته ها در اين شهر گشت و در هر كوچه و كاخ هشت بهشت خيابان نشاني از جاذبه اي با ويژگي هاي عالي و جذاب پيدا كرد. حال از ميان اين همه ديدني، امروز به سراغ كاخ هشت بهشت اصفهان رفته ايم تا ساختش به دوران صفويان و به طور دقيق تر به سال 1080 هجري قمري (1048 خورشيدي) در زمان حكمراني شاه سليمان صفوي (1) باز مي گردد. كاخي كه سبك معماري اصفهاني دارد و با نام هاي "عمارت هشت بهشت"، "هشت به هشت" و "هشت در بهشت" نيز خوانده مي شود. براي آنكه به اهميت كاخ هشت بهشت پي ببريد بايد بدانيد در دوره صفوي در منطقه چهارباغ اصفهان (2)، چندين كاخ و كلاه فرنگي وجود داشت كه از ميان تمام آنها بعد از گذر قرن ها تنها اين كاخ به يادگار مانده است؛ كاخي كه تزيينات خيابان هشت بهشت اصفهان و معماري ويژه آن، بازديدكنندگان را غرق در حيرت و شگفتي مي ساختاز كليه كاخ شماره تماس كاخ هشت بهشت اصفهان هاي با صفا و كلاه فرهنگي هائي كه در كنار چهارباغ احداث شده طبقه با طاق هاي زيبا و تزئينات فراوان و هماهنگ دست به هشت بهشت دست هم داده تا يكي از نمونه هاي درخشان معماري عصر صفويه را به نمايش بگذارند. كليه سياحان و جهانگرداني كه از اصفهان بازديد كرده و موفق شده اند به درون كاخ پلان كاخ هشت بهشت اصفهان هشت بهشت راه يابند آن را بهترين ممالك اروپايي» توصيف كرده است.


برچسب: كاخ هشت بهشت، هشت بهشت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۹:۱۹ توسط:تور ماسال موضوع:

سي و سه پل اصفهان

 

سي‌وسه‌ پل يكي از آثار تاريخي استان اصفهان است كه بسياري از ما اين شهر زيبا را با اين پل تاريخي‌اش مي‌شناسيم. اگرچه امروز با خشك شدن آب زاينده‌رود، سي‌وسه‌پل هم ديگر حال و هواي گذشته را ندارد، ولي اين پل همچنان به‌عنوان يكي از نمادهاي علت نامگذاري سي و سه پل اصفهان شهر اصفهان شناخته مي‌شود. سي سه پل يا پل الله‌وردي خان در عصر شعر در مورد سي و سه پل اصفهان صفوي به دست الله‌وردي خان اونديلادزه روي زاينده رو ساخته شد. اين پل ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد و منعكس شدن تصوير پل در آب زيبايي آن را دوچندان سي وسه پل امروز مي‌كند. اين پل كه چهارباغ عباسي را به چهارباغ بالا متصل مي كند قبلاًٌ ۴۰ چشمه داشته اما امروز بيش از سي و سه چشمه آن باقي نمانده است و بقيه آنها مسدود  نقاشي سي و سه پل شده اند. پل ۲۹۵ متر طول و ۷۵/۱۳ متر عرض دارد و در زمره اولين آثاري است كه شاه عباس اول دستور ساختن آن را داده است.سي و سه پل يكي از شاه كارهاي معماري و مهندسي تاريخ ايران بوده و درازترين پل زاينده رود است. سي ‌و سه‌ پل يا پل الله‌وردي خان بر روي زاينده‌رود در شهر اصفهان و همزمان با حكومت شاه عباس صفوي ساخته سي و سه پل خشك شده و محل برگزاري مراسم جشن آب‌پاشان و همچنين مراسم خاج‌شويان ارامنهٔ اصفهان در دورهٔ صفويه بوده است. اين پل توسط اكثر سياحان و جهانگردان توصيف شده است.


برچسب: سي و سه پل اصفهان، سي و سه پل،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۸:۴۷ توسط:تور ماسال موضوع:

پل خواجو اصفهان

 

پل خواجو يكي از چندين پل بر روي زاينده رود است كه به عنوان زيباترين پل اصفهان شناخته مي شود. اين پل در شرق سي و سه پل قرار دارد و علاوه بر معماري چشم نواز، نقاشي هاي زيبايي را نيز به نمايش مي گذارد و قسمت مياني آن همچون نگيني مي درخشد. اين پل، به دستور شاه عباس دوم صفوي و بر روي خرابه هاي پل حسن بيك بنا از دوره پل خواجو اصفهان تيموري ساخته شد و به خاطر ويژگي هاي معماري و استفاده از تزئينات كاشيكاري به عنوان يكي از زيباترين پل هاي جهان در عصر خود شهرت يافت. پل خواجو، در شهر اصفهان و بر روي رودخانه زاينده‌ رود در شرق سي وسه پل قرار دارد. پل خواجو از اواخر تيمورى شالوده‏ هايى داشته و به امر شاه‏ عباس دوم در سال 1060 به صورت امروزى آن ساخته شده است. طول پل ۱۳۳ متر و عرض آن ۱۲ متر است. اين پل كه در دوران صفوي يكي از زيباترين پلهاي جهان به شمار مي‌ رفت، بيشتر به منزله سد و بند بوده‌است و به خاطر معماري و تزئينات كاشيكاري آن از ديگر پلهاي زاينده رود مشهورتر است. در ساخت اين پل از مصالحي همچون پل خواجو سنگ ، آجر و ساروج استفاده شده است.اين پل به منزله سد و از حيث معمارى و استحكام پل هاي تاريخي اصفهان بى اندازه زيبا و بى نظير آن، شامل چهار طبقه و در دو طرف داخلى معبر فوقانى هر طرف 51 غرفه بزرگ و كوچك دارد. طول سنگ هاى اين پل متجاوز از دو متر و امتداد ستون هاى فاصله هر چشمه به سقف 20 متر است جلو هر سقف و ديوار پيش آمدگى و فرو رفتگى وجود دارد اگر تخته‏اى با اندازه دهانه پل ها بگذارند آب رودخانه بالا آمده و مدتى ذخيره مى‏شود.


برچسب: پل خواجو اصفهان، پل هاي تاريخي اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۸:۱۷ توسط:تور ماسال موضوع:

پل هاي اصفهان

 

پل هاي اصفهان پل هايي بسيار زيبا هستند كه در ايران شناخته شده مي باشند، اصفهان را مي توان شهر پل هاي قديمي و زيبا دانست. بسياري از توريست هايي كه براي اولين بار به شهر اصفهان سفر مي‌كنند از ديدن پل‌هاي اصفهان ذوق زده مي‌شوند. در اين مطلب قصد داريم ۵ مورد از پلهاي شهر زيبا و توريستي  اصفهان را معرفي كنيم كه با سفر به شهر اصفهان پل هاي اصفهان حتما بايد از آنها ديدن كنيد.اين پل در اصل ماربين نام داشته است كه خود واژه ماربين دگرگون شده‌ي مهربين از فرهنگ اوستايي است و چون قرن‌ها قبل از ظهور زرتشت معبد مهر پرستان بر فراز كوهچه آتشگاه از تمام روستاهاي اطراف ‌آن ديده مي‌شد. نام اين بلوك هم مهربين بوده كه با تصحيف اين نام در زمان پهلوي ساساني به "ماربين" در دوره ساسانيان و به دنبال آن در طول مدت 15قرن تاريخ اسلامي ايران پيوسته با اين نام شناخته شده است، قدمت ساختمان اين پل از زمان‌هاي بسيار دور همچنان كه پل‌جي يا پل شهرستان واسطه اتصال شمالي‌ترين ساحل شهري زاينده رود به جنوبي ترين پل هاي تاريخي اصفهان ساحل مقابل بوده، پل مارنان نيز وجود داشته و واسطه اتصال دو ساحل شمالي و جنوبي رودخانه در غربي ترين قسمت  شهر اصفهان بوده است و روستاهاي آباد و سرسبز ماربين از طريق پل مارنان به روستاهاي مقابل آن در ساحل جنوبي رودخانه متصل مي‌شده است.


برچسب: پل هاي اصفهان، پل هاي تاريخي اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۶:۱۷ توسط:تور ماسال موضوع:

كاروانسرا هاي اصفهان

 

افته هاي مورخان نشان مي دهد از دوره پادشاهي هخامنشي و اشكاني كاروانسراي شناخته شده اي در ايران باقي نمانده است، ولي از زمان ساسانيان تعداد معدودي كاروانسرا باقي مانده كه الگوي كاروانسرا هاي بعدي در دوره اسلامي قرار گرفته است. كاروانسراهاي اصفهان درون شهري و برون شهري كه در روزگاران كهن بارانداز و استراحتگاه كاروان ها و كاروانيان به شمار مي آمدند به گفته كارشناسان تاريخ محل تعامل انديشه ها و تبادل و تقابل آداب و رسوم اقوام و ملل مختلف بوده كه بي ترديد اين تماس و تلاقي انسانها و انديشه گوناگون، تاثير شگرف بر زندگي مردمان داشته است. در مشرق مدرسه چهارباغ و در سمت چپ خيابان چهارباغ يكي از بزرگترين كاروانسراهاي اصفهان واقع شده است اين كاروانسرا همزمان با بناي مدرسه چهارباغ احداث شده تا درآمد و عوايد آن به مصرف مخارج طلاب و نگهداري مدرسه برسد. كاروانسرا در زمان سلطنت شاه حسين صفوي ساخته شد و در عداد آخرين آثاري است كه در اواخر حكومت صفويان در اصفهان ساخته شده است.


برچسب: كاروانسراهاي اصفهان، كاروانسرا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۵:۴۵ توسط:تور ماسال موضوع:

منارجنبان اصفهان

 

ايران بسيار پهناور است و انواع اقليم ها را در خود جاي داده؛ از كوير در مركز تا خطه سرسبز گيلان و مازندران در شمال. با سفر به هر يك از اين نقاط، ديدني هاي بسياري را مي توان يافت، از بناهاي تاريخي تا گشت و گذرهاي يادماندني. حال در گوشه اي از كوير كشورمان، نگيني نهفته كه جاذبه هاي بسياري در خود دارد؛ جاذبه هايي كه هر يك جذابيت هاي خاصي دارند، گاه كويري با شن هاي طلايي و گاه بنايي از ميان تاريخ ايران با هزاران قصه ناگفته. نامش اصفهان است؛ همان نصف جهان معروف. در اصفهان آثار تاريخي متنوع و ديدني از عصرهاي مختلف وجود دارد كه كارناوال تا به حال به بسياري از آن ها به صورت اختصاصي پرداخته است، آثاري كه به راستي در دنيا نظيري ندارند و علاوه بر هموطنان مان، توريست هاي ديگر كشورها را هم به منارجنبان اصفهان سوي خود جلب ساعت تكان دادن منارجنبان مي كنند.بناي تاريخي منار جنبان به شكل يك بقعه مي باشد كه ايواني به ارتفاع 10 متر در بالاي آن ساخته شده و دو ستون به صورت مناره با ارتفاع 17 متر از سطح ايوان بالاتر كشيده شده است. دو  عكس منارجنبان اصفهان به فاصله 9 متر نسبت به هم قرار گرفته و محيط هر مناره 4,5 متر است. شهرت معماري منارجنبان اصفهان به خاطر حركت شديد مناره ها است كه با آنكه از نظر استادان فن، اتفاق عجيبي نيست اما چون اين دو مناره نسبت به ديگر مناره ها سبك و باريك ترند حركتشان محسوس تر است. منارجنبان عامل موثر در تسهيل حركت مناره ها جنبان، وجود كلاف هاي چوبي اي است كه در هر دو مناره به كار برده شده است. تزئينات كاشي كاري به شيوه مغولي در ساختمان اين بناي تاريخي ساعات بازديد منارجنبان اصفهان قابل مشاهده است. زينت ديگر اين بنا كه مي توان به آن اشاره كرد ايوان دوره مغول است دانلود فيلم تكان خوردن منارجنبان اصفهان كه با خط هاي ظريف و نقش هاي  علت لرزش منارجنبان ستاره اي و كاشي هاي لاجوردي آراسته شده است.


برچسب: منارجنبان، منارجنبان اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۵:۱۲ توسط:تور ماسال موضوع:

مناره هاي اصفهان

 

اين منار زيبا در انتهاي شمالي محله جويباره شهر اصفهان واقع شده است . مسجد پاي منار درحال حاضر از بين رفته است منار ساربان شباهت كلي به منار مسجد علي دارد . از سه طبقه بدون پايه ساخته شده و ارتفاع آن حدود 48 متر مي باشد . منار ساربان مناره هاي اصفهان با آجر چيني بر جسته ، آجرهاي تراشيده و كاشي معرق به سبك خط كوفي ريحان تزيين شده است . تاريخ ساخت اين منار در كتيبه هاي فعلي آن موجود نيست اما به دليل شباهت زياد آن با منار مسجد يمن از نظر تزيينات و همچنين از لحاظ معماري و نحوه نگارش كتيبه ها سال ساخت منار بين 525 - 550 هـ..ق مي‌باشد . اين منار كمي به سمت غرب تمايل پيدا كرده است . زير منار فضايي خالي وجود داشته كه به عنوان زيرزمين ازآن استفاده مي‌شده . در سال1324 مسي اين فضاي خالي رابا دقت پر كرده و آن را بستند .  اصفهان از بزرگترين مراكز تمدني ايران زمين محسوب مي شود و در زمان سلجوقي و صفوي بيشترين تعداد مناره  متعلق به اين شهر بود.  مناره ها در ظاهر به عنوان سازه هايي لاغر و كم تعادل به نظر مي رسند ولي به دليل محدوديت بام و نفوذ كمتر برف و باران در آنها بسيار پردوام هستند.  از نظر ظاهري، مناره ها از پايين به بالا داراي يك ˈساقˈ و در فراز داراي يك طوق به عنوان ˈگلوگاهˈ هستند.


برچسب: مناره هاي اصفهان، مناره،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۴:۲۷ توسط:تور ماسال موضوع:

كتيبه هاي تاريخي اصفهان

 

اصفهان شهري سرشار از تاريخ و هنر و معماري كه با عنوان نصف جهان در همه ذهن ها نقش بسته است. شهري كه رقص زاينده رود را در ميانه ي خود دارد و بناهاي تاريخي كه در جاي جاي آن قد علم كرده اند. هر گوشه اش مهر تاييدي بر علم و هنر مردمان اين سرزمين مي زند و تاريخ پرفراز و نشيبش را روايت مي كند. بناهايي كه گرما و سرما برايشان فرقي نمي كند، همچنان استوار ايستاده اند و روزها و شب ها را پشت سر مي گذارند. در پس مهر سكوتي كه بر كتيبه هاي تاريخي اصفهان لبانشان خورده است حكايت هايي نهفته جا خوش كرده اند كه براي فهميدنشان بايد با تاريخ همقدم شوي. در روزهاي اخير خبرهايي مبني بر كشف كتيبه ي تاريخي اصفهاني در يزد توسط پليس اعلام شد و سارقان اين كتيبه هم توسط پليس دستگير شده اند. نيروهاي يگان حفاظت ادره كل ميراث فرهنگي خبر دستگيري سارقان اين كتيبه را به خبرگزاري هاي رسمي كشور اعلام كردند و همچنين از ضبط كتيبه تاريخي اسلامي سرقت شده در شهرستان سميرم هم نيز خبر دادند. با توجه به اهميت اين موضوع تيم خبري الي گشت گزارشي در خصوص كشف كتيبه تاريخي اصفهان در يزد تهيه كرده است، كه مي توانيد در ادامه از آن مطلع شويد. مطابق با آنچه كه درباره كشف كتيبه تاريخي اصفهان در يزد گفتيم، شهريور ماه سال ۹۴ خبري مبني كتيبه هاي اصفهان بر سرقت كتيبه دوران اسلامي در شهرستان سميرم در خبرگزاري هاي رسمي كشور مطرح شد. اداره كل ميراث فرهنگي استان اصفهان اعلام كرده بود: اين كتيبه‌ تاريخي هيچ نوع خطوط يا نشانه مشخصي نداشته است و تنها تخته سنگي بيش نبوده است، اما در اوايل دهه ۹۰ توسط اداره كل در كاوش‌هاي باستان‌شناسي كشف شد، كه چون در دل كوه قرار داشت، عوامل طبيعي باعث رسايش آن شده و خطوط آن خوانا نيست.


برچسب: كتيبه هاي تاريخي اصفهان، كتيبه هاي اصفهان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۵۷:۵۷ توسط:تور ماسال موضوع: